Οφέλη από έλαιο κάνναβης στο δέρμα - Jeanbio

Jeanbio | Περιποίηση προσώπου και σώματος με Κάνναβη και Κανναβιδιόλη


Όλα τα καλλυντικά της jeanbio περιέχουν έλαιο από σπόρους κάνναβης εκτός αυτών που έχουν την ένδειξη CBD οι οποίες εμπεριέχουν και κανναβιδιόλη 


Οφέλη από έλαιο κάνναβης σε προϊόντα περιποίησης δέρματος

Το έλαιο κάνναβης προέρχεται από το φυτό κάνναβης - Cannabis Sativa - και δεν πρέπει να συγχέεται με την υποείδη indica, η οποία είναι η παράνομη ποικιλία που περιέχει την ψυχοδραστική ένωση δέλτα 9-τετραϋδροκανναβινόλη (THC), καθώς και περίπου 60 άλλα κανναβινοειδή.

 

Το λάδι που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας ΔΕΝ περιέχει το ψυχοδραστικό συστατικό THC και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε κανέναν νόμιμο περιορισμό.

 

Περιέχει 50-60% λινολεϊκά (LA) και 19% λινολενικά οξέα (LNA), καθώς και αντιοξειδωτικά με τη μορφή βιταμίνης Ε και καροτίνης. Φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια, καθώς επίσης και μια σειρά από μέταλλα, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το θείο, το κάλιο και ο φώσφορος.

 

Το προφίλ των βασικών λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε αυτό, μοιάζει πολύ με τα φυσικά λιπίδια του δέρματος και επομένως εξουδετερώνει τα αποτελέσματα της αφυδάτωσης και προστατεύει από το ξηρό δέρμα.

 

Το βασικό λιπαρό οξύ - λινελαϊκό - που βρίσκεται σε αυτό το έλαιο, καθώς και ο μεταβολίτης του, γ-λινολενικό οξύ, έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολύ ευεργετικές θεραπευτικές επιδράσεις στο δέρμα. Αυτά τα λιπαρά οξέα περιέχουν γλυκερίδια, στερόλες και φωσφολιπίδια.

 

Τα λιπαρά οξέα απαντώνται φυσικά στο δέρμα και βοηθούν στην προστασία από οξειδωτικές βλάβες. Τα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην συμπλήρωση της ενδοκυτταρικής μήτρας του δέρματος.

 

Νεανική, σωστά λειτουργική, το δέρμα περιέχει κεραμίδια, αλλά με την ηλικία το επίπεδο των κεραμιδίων μειώνεται και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που κάνουν τα κεραμίδια εύκαμπτα αντικαθίστανται από λιγότερο κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αυτή η δράση, σε συνδυασμό με τον βραδύτερο μεταβολισμό του δέρματος, βοηθά στη δημιουργία ρυτίδων και τη γήρανση του δέρματος.

 

Η τοπική χρήση λιπαρών οξέων έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα και επίσης αποζημιώνει για τα χαμηλότερα επίπεδα κεραμιδίου, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

 

Εκτός από όλα αυτά, το έλαιο περιέχει επίσης περίπου 23% πρωτεΐνη και όλα τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, καθώς και δύο αμινοξέα που περιέχουν θείο - μεθειονίνη και κυστίνη - τα οποία κανονικά βρίσκονται σε μικρές ποσότητες σε φυτικές πρωτεΐνες.

 

Μερικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το τοπικά εφαρμοζόμενο ωμέγα-6 γάμμα-λινολενικό οξύ και ωμέγα-6 λινολεϊκό οξύ, και τα δύο ευρισκόμενα σε καλές ποσότητες σε έλαιο κάνναβης, είναι αποτελεσματικά στη θεραπευτική αγωγή της επιδερμίδας ακμής, καθώς βοηθά στην αναστολή της φλεγμονής και αποτρέποντας ή ανακουφίζοντας έτσι τα "breakouts".

 

Δεδομένου ότι ελαφρά και λεπτόκοκκα έλαια, όπως έλαιο κάνναβης,παρέχουν υγρασία στο δέρμα,και συχνά περιλαμβάνονται επίσης στην φροντίδα του δέρματος για την αποφυγή της αφυδάτωσης και της αφαλάτωσης του δέρματος. Τα πολύ υψηλά επίπεδα βασικού λιπαρού οξέος που βρίσκονται σε αυτό το λάδι το καθιστούν ιδανικό υποψήφιο για χρήση σε πλύσεις, καθαριστικά και κρέμες.

 

Αν και το Cannabis sativa συνδέεται λανθασμένα με το χασίς (dagga / μαριχουάνα) και την αρνητική του σημασία, το έλαιο κάνναβης, όπως χρησιμοποιείται στα καλλυντικά προϊόντα, δεν προκαλεί ψευδαισθήσεις και δεν απαγορεύεται από καμία κυβέρνηση.

 

Η βασική οικονομική σημασία της κάνναβης είναι η ίνα και η κάνναβη χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή σχοινιών, αλλά στην ιστορία, ο σπόρος, είτε ως πάστα είτε ως έλαιο, χρησιμοποιήθηκε στη λαϊκή ιατρική ως φάρμακο για όγκους και καρκινικά έλκη.


*Για περσσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κάνναβη, επισκεφθείτε το Blog μας!